Less is (often) More...

The upper level of Solace House is accessed by a compact semi-circular staircase (with concealed storage below) that rises through a tall gallery-space against the north wall. Half of the top floorplane comprises an open sleep-space, along with a two-piece bath (with tempered glass ceiling) and two built-in closets. The sleep-space offers a view to the living room and greenspace below.

The remainder of the upper level is a studio/library that features a large built-in work surface (ideal for sewing, crafts, art-making, etc.) and a "ship's ladder" that leads upward to an access platform adjacent to the glass ceiling of the bathroom, from where a fixed ladder extends to an insulated hatch that opens to the "Eagle's Nest" on the roof. The studio/library offers a view down to the dining area and greenspace below.